biserka-ilin-in-cepljenje-otrok

Na robu znanega: Cepljenje otrok in mladostnikov

Dr. Biserka Ilin v intervjuju predstavi zelo jasna stališča ISZ-ja glede sistematičnega cepljenja otrok in mladostnikov. Iniciativa Slovenskih Zdravnikov temu odločno nasprotuje.

Pove, da je morda o tem dopustno razmišljati le pri otrocih/mladostnikih z morebitno hujšo kronično boleznijo. Pri tem je potreben individualni pristop, tehten premislek in posvet s specialistom, ki zdravi tega otroka/mladostnika. Tudi po tem mora to biti svobodna odločitev skrbnika otroka ali mladostnika.

Nasprotovanje sistematičnemu cepljenju otrok in mladostnikov dr. Ilinova utemeljuje z naslednjimi argumenti:

  1. Otroci in mladostniki redko zbolevajo za to boleznijo (Covid 19), če pa že, praviloma razvijejo blage obliko bolezni.
  2. Smrtnost od Covid-a 19 je pri njih izjemno nizka, saj je njihov imunski sistem sposoben brez večjih težav premagati okužbo s virusom SARS-CoV-2.
  3. Zagovorniki cepljenja otrok in mladostnikov utemeljujejo potrebo po sistematičnem cepljenju z možnim pojavom večorganskega vnetnega sindroma pri prebolevnikih. Ta pojav je redek in ni značilen samo za okužbo z virusom SARS-CoV-2, temveč lahko nastopi tudi pri okužbi z mnogimi drugimi virusi. Sicer gre za resno stanje, ki terja dolgotrajno zdravljenje, vendar ta pojav ni nov, nam je znan že desetletja. Proizvajalci »cepiv« ga naštevajo tudi med možnimi stranskimi učinki cepljenja.
  4. Otroci niso super prenašalci, kot so najprej domnevali. Zaradi nekaterih specifik organizma so bistveno manj dovzetni za okužbo kot odrasli.

Poudari stališče ISZ-ja, da so nesprejemljivi kakršnikoli pritiski glede cepljenja otrok in mladih ter pogojevanje odprtosti šol z njihovo precepljenostjo. Nedomišljeno je izpostavljanje tveganju s cepljenjem celih generacij otrok in mladostnikov zaradi bojazni pred okužbo nekaterih pedagoških delavcev. Glede tega problema se nam zdi primernejša individualna zaščita pedagogov.

Pojasni, da so »cepiva« proti virusu SARS-CoV-2 dejansko genska terapija, ki so v 3. fazi klinične raziskave. Te se bodo končale šele leta 2023/2024. Zaradi tega je o njihovi varnosti in učinkovitosti še prezgodaj karkoli govoriti. To dejstvo je NUJNO potrebno upoštevati, saj gre za varnost otrok in mladih. V tej raziskovalni fazi še premalo vemo o morebitnih stranskih učinkih, zato je takšne pripravke toliko bolj tvegano uporabiti pri mlajših generacijah. Šele po končani 4. fazi kliničnega spremljanja, ki traja deset do petnajst let, lahko izvemo, kakšna je morebiti odložena škoda, ki bi jo ti preparati lahko povzročili. Šele takrat bomo lahko bolj suvereno govorili o tem, ali jih je dopustno uporabljati tudi za otroke in mladostnike.

Dr. Ilinova opozarja tudi na poročila iz Izraela in ZDA, kjer so precepili največ otrok in mladostnikov, o pojavu tudi hudih poškodb in posledicah cepljenja otrok in mladostnikov. Najpogosteje poročajo o vnetju srčne mišice in srčnih ovojnic. Prihaja tudi do različnih poškodb centralnega živčnega sistema.

To so seveda le morebitni kratkoročni stranski učinki cepljenja. O srednjeročnih ali dolgoročnih praktično ne vemo še nič.

Naravna imunost, ki se razvije po stiku z virusom, je praviloma robustna, zanesljiva in dolgotrajna (predvsem pri mladih), saj nam je ta omogočila preživetje že tisočletja s zelo velikim številom različnih mikroorganizmov.

Zahvaljujemo se Exodus TV in odgovornemu uredniku, Zoranu Kodeli, ki sta omogočila nastanek te objave.

Delite naprej ...

Podobne objave