pater-grzan

Pater Gržan – portret

Človek, humanist, duhovnik, prijatelj, vernik in mislec, pisatelj in predavatelj. Vse to in še mnogo več, in ne nujno v takšnem vrstnem redu, je pater dr. Karel Gržan. Živi in sprejema življenje z odprtimi očmi in prebujenim duhom. To svetuje in pričakuje od vseh ljudi. Ne strinja se s vsiljevanim načinom sprejemanja okoliščin in pasivnim strinjanjem z vsem, kar nam ponujajo različni mediji.

Še prav posebej velja to za današnji čas, ko ugotavlja, da se v vse družbene pore vpija virus enoumja. Enoumnost, pravi, je neumnost! Opozarja in vzpodbuja k prebujenosti. Posebej problematizira uporabo še nepreverjenih kemikalij (cepiv) na širokih množicah ljudi, in vzpodbujanje k temu. Opozori na dediščino Nürnberških procesov, ki so obelodanili sporno delovanje npr. nemških in japonskih zdravnikov, in smo mu danes na nek način znova priča.

Verjame, da manipulacija svetovne elite za vzpostavitev nekega novega svetovnega reda, ne bo in ne more uspeti. Zavest se budi. Zaznava prelomno dogajanje, boj med dobrim in zlim. Prepričan je, da se moramo postaviti na stran človečnosti, ki jo Jezus po svojem evangeliju prebuja in poglablja.

Na koncu posvari pred zapadlostjo strahu in priporoči pot k optimizmu in svetlobi razmišljanja, kajti, pravi, bog nam je dal glavo zato, da z njo mislimo.

Vsekakor dokumentarec vreden ogleda!

Delite naprej ...

Podobne objave