pater-karel-grzan

Pater Karel Gržan

Pred kakim letom je pater dr. Karel Gržan napisal javno pismo, a so se tisti, ki naj bi pismo objavili, prestrašili njegove vsebine in objavo zavrnili. Pismo, v katerem je pogumno in brez dlake na jeziku izpostavil svoje misli predvsem o cepljenju, se je nato kot požar razširilo po alternativnih medijih in tako doseglo veliko več ljudi kot bi jih objava v uradnem mediju. Pismo je sprožilo še večji val zanimanja za razmišljanja dr. Gržana in vabila za pogovore z njim v alternativnih medijih so se kar vrstila. Postal je nekakšna referenca, stabilen steber, h kateremu se po modrost obrača vedno več ljudi.

Jeseni 2021 je v samozaložbi izdal knjigo Dramilo slovenskemu narodu. V njej se je temeljito in poglobljeno lotil razkrivanja umazanih ozadij in kriminalne igre elit in za vsa ta razkritja navaja številne dokaze, s preko 200 opombami in referencami. Da bi bila knjiga dostopna čim večjemu številu ljudi, ki bi to področje radi temeljiteje raziskali, jo je v branje ponudil brezplačno.

Kako opisati patra dr. Karla Gržana? Je predvsem ČLOVEK. Človek v najžlahtnejšem pomenu besede. Človek, ki združuje in ne ločuje. Človek, ki ne obsoja, ampak spodbuja in vabi nas vse – leve in desne, verne in agnostike, cepljene in necepljene, zagovornike in nasprotnike ukrepov …, da odpremo svoje čute in zmogljivosti in raziskujemo, sprašujemo, preverjamo vse informacije: tiste, ki se nam zdijo samoumevne, in tudi tiste, ki so nam tuje in morda na prvi pogled nemogoče in nesprejemljive. Vabi nas, da se soočamo z njimi, o njih razmišljamo in tako pridemo do lastnih ugotovitev in stališč. Kot človek odprtega duha in iskrivega uma, ki ni ujet v banalno rutino vsakodnevnega življenja, lažje razgrinja dimno zaveso, ki je načrtno ustvarjena in ki je večina ne opazi na prvi pogled. Njegova veličina je tudi v tem, da nam ničesar ne vsiljuje, le vabi nas k premisleku in spoštljivemu dialogu.

Je odkrit, pošten, pokončen in premore zavidanja vredno osebno integriteto.

V dani situaciji, ko vidi, da smo kot družba (cepljeni in necepljeni) le manipulativno, umetno ločeni med seboj, obrnjeni drugi proti drugim, nas vabi k povezovanju in sodelovanju. Vabi nas, da podpremo življenje in se upremo temi.

Očitno je glas o izjemno pronicljivem, inteligentnem, široko izobraženem, pogumnem, predvsem pa srčnem in poštenem slovenskem patru dosegel tudi nemško-ameriškega odvetnika dr. Reinerja Fuellmicha, ki ga je povabil, da kot gost v njegovi izvenparlamentarni komisiji deli svoja večplastna razmišljanja in poglede na dogajanja in ozadja dogajanj v času pandemije.

Delite naprej ...

Podobne objave