ustavitev-omejevanja-svobode

Poziv k takojšnji ustavitvi pogojevanja svobode javnega življenja s cepljenjem

Iniciativa slovenskih zdravnikov (ISZ) je v svojem odprtem pismu pozvala k takojšnji ustavitvi cepljenja otrok in mladostnikov s COVID-19 cepivi v Sloveniji. Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) je pripravila in javno objavila uradno strokovno mnenje njene ekspertne skupine o odprtem pismu ISZ, v katerem med drugim zatrjujejo, da ISZ strokovno nepravilno oceni,

  • da so mRNK in vektorska cepiva v tretji fazi kliničnih raziskav (ekspertna skupina navaja: “Testiranje cepiv v 3. fazi se je uspešno končalo konec leta 2020 oz. v začetku 2021”)
  • da imajo ‘cepiva’ le pogojno dovoljenje za promet.

Odgovor, ki ga je podal nacionalni pristojni regulator – Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) na zahtevo po pridobitvi informacije javnega značaja s strani odvetnika Domna Gorenška, je jasen: “Vsa cepiva zoper Sars-CoV-2, ki so trenutno dostopna na območju Republike Slovenije, imajo samo pogojno dovoljenje za promet! Osrednje klinične študije za cepiva proti COVID-19, na katerih temelji pogojno dovoljenje za promet, se nahajajo v kliničnih preskušanjih faze 3!”

To so uradne informacije in to je dejstvo! Trditev uradne stroke je napačna in s tem ljudem lažno prikazujejo cepiva kot varna in preizkušena. Neizpodbitno dejstvo je, da klinična preizkušanja za cepiva proti COVID-19, ki so dostopna na območju Republike Slovenije še vedno potekajo in da le ta nimajo rednega dovoljenja za promet in se kot taka ne morejo in ne smejo promovirati kot varna in učinkovita. Zato uradna zdravniška stroka ravna skrajno neodgovorno, neetično in škodljivo, ko poziva k uvedbi obveznega cepljenja s cepivi, ki imajo samo pogojno dovoljenje za promet.

Empirična dejstva potrjujejo, da cepiva proti COVID-19 ne ščitijo ljudi pred zbolevanjem in prenašanjem bolezni iz človeka na človeka. Jasno je, da lahko tako cepljeni kot necepljeni prenašajo to bolezen. Uradna medicinska stroka pa promovira pogoj PCT in sedaj še pogoj PC kot orodje za obvladovanje širjenja okužb! S tem se daje lažen občutek varnosti cepljenim ljudem, hkrati pa se diskriminira necepljene in seveda promovira širjenje okužb!

Zato je popolnoma nesmiselno in nestrokovno razmišljanje naše uradne stroke o uvedbi samo PC pogoja, saj to pomeni, da si ne prizadeva za ustavitev širjenja okužb, temveč samo za čim večjo precepljenost!

V skladu z zgoraj navedenim pozivamo ljudi, ki predstavljajo uradno medicinsko stroko v naši državi, da:

  1. Nemudoma jasno obvestijo ljudi, da cepiva proti COVID-19 v naši državi še nimajo rednega dovoljenja za promet in, da so še v fazi 3 kliničnega preizkušanja.
  2. Takoj ustavijo promocijo obveznega cepljenja.
  3. Takoj prenehajo s promocijo omejevanja svobode javnega življenja necepljenih ljudi.
  4. Takoj prenehajo s promocijo PC pogojev
  5. Naj objektivno informirajo politike o nedokončanih kliničnih raziskavah kovid cepiv, njihovih stranskih učinkih ter njihovi neučinkovitosti v zaščiti pred prenosom okužb in zbolevanjem

Strokovno mnenje ZZS

Informacije javnega značaja JAZMP

Odprto pismo ISZ

ZZS: Poziv k takojšnji uvedbi pravila PC

Stališče komisije za medicinsko etiko (KME) glede obveznega cepljenja

Stališče Slovenske medicinske akademije, Komisije za medicinsko etiko, Zdravniške zbornice Slovenije in Slovenskega zdravniškega društva glede uvedbe PC pogoja in obveznega cepljenja

Delite naprej ...

Podobne objave