podpora-kolegom

Podpora kolegom ter zahvala strokovni in splošni javnosti

Glavni namen zdravnikov, ki delujemo v okviru Iniciative slovenskih zdravnikov, je na visoko strokovni in etični ravni nuditi pomoč bolnikom. Svoja strokovna znanja z raznih področij smo združili zato, da s čim več zornih kotov osvetlimo in raziščemo najnovejša spoznanja, se povezujemo z uveljavljenimi strokovnjaki z vsega sveta in ta spoznanja prenašamo v naš prostor.

Naše etično delovanje je usmerjeno le v dobro bolnikov, zato pri naši nameri neomajno vztrajamo, čeprav smo deležni mnogih pritiskov, predvsem v javnih medijih. Po drugi strani pa nas vedno več ljudi podpira, saj čutijo, da je naš namen pošten in se nam za to zahvaljujejo.

Samo po sebi se razume, da vsakemu izmed naših kolegov, ki je deležen še posebno močnih pritiskov, trdno stojimo ob strani.

Vsa spoznanja teh naših kolegov temeljijo na trdnih znanstvenih, verodostojnih, temeljito preverjenih in preverljivih dokazih. Ker smo povezani s podobnimi strokovnimi skupinami mednarodno uveljavljenih, visoko etičnih zdravnikov in znanstvenikov z različnih področij, so nam pomembne relevantne informacije pogosto na voljo precej prej, preden so sprejete in objavljene v uradnih medijih.

Te dni je še posebej zaskrbljujoča v uradnih medijih objavljena informacija, da nekatera najnovejša cepiva morda vsebujejo nedovoljene sestavine, saj so na Japonskem morali umakniti nekatere kontaminirane viale z odmerki cepiva, v katerih naj bi našli kovinske delce. O tem so poročali tudi naši mediji (npr.: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/japonska-zaradi-kovinskih-delcev-prekinila-uporabo-cepiva-moderna/592009 ). Kolegica Nada Hiti, dr. med., je na to problematiko pogumno opozorila že precej pred Japonci, žal pristojni niso pokazali interesa za nadaljnje raziskave.

To je izjemno zaskrbljujoče in tudi zato je povsem na mestu naša previdnost glede široke uporabe teh nezadostno preverjenih cepiv. Tako skrb nam nalaga naša naravnanost, da bolnikom pod nobenim pogojem ne škodimo, zato želimo vsak način zdravljenja in vsako zdravilo temeljito strokovno preveriti, preden se nam zdi dovolj varno za uporabo.

Za podporo in zaupanje se iskreno zahvaljujemo tako vedno večjemu številu stanovskih kolegov kot tudi vztrajno rastočemu delu splošne javnosti.

Delite naprej ...

Podobne objave