world-council-for-health

Prvo odprto pismo o sporazumu Svetovne zdravstvene organizacije o pandemijah

#Ustavimo sporazum SZO – 8. marec 2022

ZA: Ljudi tega sveta. Vlade, predsednike, zdravstvene ministre. Neodvisne medije

ZA: Svetovno zdravstveno organizacijo (SZO) preko skupščine SZO, Dr. Tedros Adhanom Ghebreysus, Dr. Soumya Swaminathan

ZA: Združene narode preko Antonio Guterres, Liu Zhenmin, Elliott Harris, Maria-Francesca Spatolisano

The World Council for Health (WCH – Svetovni svet za zdravje – SSZ), koalicija znanstvenikov, zdravnikov, pravnikov in organizacij, ki zastopajo civilno družbo, nasprotuje potezi SZO, ki si skuša prilastiti moč v obliki mednarodnega sporazuma o pandemijah, v času ko je zaradi pretekle krize pozornost sveta usmerjena drugam.

Sporazum, ki ga predlaga SZO je nepotreben. Predstavlja grožnjo za neodvisnost in za tiste pravice, ki so neodtujljive. Povečuje zadušljivo moč SZO, da lahko neupravičeno razglaša pandemije, vsiljuje nečloveška zapiranja držav in vsiljuje draga, nepreverjena in neučinkovita zdravljenja proti volji ljudi.

SSZ verjame, da imajo ljudje pravico sodelovati pri kakršnemkoli sporazumu, ki zadeva njihova življenja, možnost preživetja in blagostanja. Vendar SZO v proces oblikovanja sporazuma ni vključila javnosti, kar kaže na to, da njena prioriteta ni delovanje v interesu ljudi, temveč kopičenje vse večje moči zase in za svoje korporativne pajadaše. Brez nepristranskega demokratičnega procesa je kakršenkoli sporazum s SZO, ki deluje preko Združenih narodov, nezakonit, nelegitimen in neveljaven.

Zgodovinsko gledano, se je vodstvo SZO že izneverilo ljudem. Med mnogimi primeri je odobrilo škodljivo cepivo proti prašičji gripi (H1N1) za kontraverzno razglašeno pandemijo. Prav tako je SZO razočarala v času pandemije Covid-19, ko je spodbujala zapiranja držav, zavirala zgodnje zdravljenje in priporočala uporabo produktov, ki se niso izkazali niti za varne, niti za učinkovite.

SZO ne sme imeti dovoljenja, da bi nadzirala svetovno zdravstveno agendo. Niti da vsiljuje bio nadzor. Medtem ko prejema sredstva iz javnih virov, ki pripadajo ljudem, je SZO neprestano v konfliktu interesov, saj prejema tudi znatna sredstva od zasebnih vlagateljev, ki svoje prispevke zlorabljajo z namenom, da vplivajo ali imajo koristi od odločitev in zahtev SZO. Na primer, Gatesova fundacija in GAVI (Globalno zavezništvo za cepiva in imunizacijo), ki jo prav tako financirata zakonca Gates, letno prispeva več kot milijardo dolarjev.

Poziv k ukrepanju

Partnerji SSZ, od Avstralije do Zimbabveja, nasprotujemo tej dragi zlorabi moči in zahtevamo suvereno pravico za ljudi, da sami sprejemajo svoje odločitve, ki so nad in onkraj tega, kar bi morda želeli njihovi predstavniki.

Urgentno pozivamo ljudi, da nagovorijo verodostojne predstavnike vlad, političnih strank, sindikatov, civilne družbe, strokovnjakov, javnih osebnosti in neodvisnih medijev, da:

  1. Začnejo ozaveščati o posledicah predlaganega mednarodnega sporazuma o pandemijah;
  2. Zahtevajo nacionalne kampanje za zaščito naravnega prava in demokratičnih ustav;
  3. Se pridružijo verodostojnim koalicijam civilne družbe, kakršna je WCH (Svetovni zdravstveni svet ).

Prav tako spodbujamo posameznike, da se informirajo o načelih, sporazumih, konvencijah in pogodbah, ki ščitijo pravice moških, žensk in otrok. Te vključujejo Načela Sirakuze (Siracusa Principles) in Mednarodni sporazum o človekovih in državljanskih pravicah (International Covenant on Civil in Political Rights), ki zagotavljajo pravne standarde za zaščito pravic.

Na svoji 77. skupščini SZO leta 2024, namerava SZO potrditi svoj mednarodni sporazum o pandemijah. Do takrat namerava SSZ ozaveščati proti tej nedemokratični potezi. Za več informacij o preteklem delu SSZ glede omenjene problematike lahko sledite povezavi do SSZ spletne razprave o načrtu pandemije in pregledate članke na to temo.

Če želite vi ali vaša organizacija podpreti Svetovni svet za zdravje v tej ključni kampanji:

Obstaja boljša pot. Ustvarjamo jo skupaj, za zdrav in harmoničen svet.

Delite naprej ...

Podobne objave