odprto-pismo-necepljenim

Prevod pisma necepljenim

OCLA (Ontario Civil Liberties Association), raziskovalec dr. Denis Rancourt in nekaj drugih kanadskih akademikov so napisali odprto pismo v podporo tistim, ki so se odločili, da ne sprejmejo cepiva zoper Covid-19.

OCLA skupina poudarja, da je zdravljenje svobodna izbira, da vsak mora imeti pravico do informiranega soglasja in do jasne ocene in vpogleda v razmerje med koristmi in škodo zdravljenja, ki se mu predlaga. Skupina kot nesprejemljivo zavrača izvajanje pritiska “stroke”, medijev, družbenih omrežij in sodržavljanov na tiste, ki se niso odločili za cepljenje.

Kontrola in suverenost nad lastno telesno integriteto je skrajna meja v boju za državljanske pravice.

Odprto pismo necepljenim

Oddano 2. avgusta 2021

Niste sami! 29 % Kanadčanov na dan 28. julija 2021 ni bilo cepljenih zoper covid-19 in dodatnih 14 % je prejelo le en odmerek cepiva. V ZDA in EU je cepljenih manj kot polovica prebivalstva in celo v Izraelu, po besedah Pfizerja svetovnem ‘raziskovalnem laboratoriju’, tretjina prebivalstva ni prejela niti enega odmerka cepiva. Po 18 mesecih ustrahovanja in zaklepanja (lockdown) so politiki in mediji privzeli enotno dikcijo obsojanja necepljenih za epidemiološko situacijo. Čas je, da rečemo bobu bob.

Popolnoma normalno in razumno je, da zavrnete nezadostno raziskana cepiva, uporaba katerih ni podprta z znanstvenimi argumenti. Imate pravico do nedotakljivosti svojega telesa in do zavrnitve medicinskih posegov po svoji presoji. Imate pravico reči NE napadom na lastno dostojanstvo, integriteto in telesno avtonomijo. Telo je vaše in pravico imate do izbire glede posegov vanj. Prav imate, da se borite za svoje otroke – zoper masovno cepljenje v šolah.

Prav imate, da dvomite, ali je v trenutnih okoliščinah sploh še možna svobodna in informirana izbira posameznika. Dolgoročni stranski učinki cepiva so neznani. Delovanje cepiva na človeški genetski material in dednost je neznano. Delovanje cepiva na motnje imunskega sistema je neznano. Potencialni drugi stranski učinki so neznani, zaradi zamudnega procesa prijavljanja in preverjanja le-teh in zaradi nepopolnih in nekonsistentnih poročanj iz različnih koncev države.

Najbolj brani in gledani mediji, vladna propaganda, neustrezni in nepravični vladni odloki in protokoli, zaposleni v javni upravi, ki kolaborirajo z vladajočimi, in plačana drhal z družbenih omrežij vas napadajo. Govorijo vam, da ste sedaj VI problem, in da se svet ne more vrniti v normalne tirnice, če se ne cepite. Sedaj ste v njihovih propagandnih kampanjah VI grešni kozel in soljudje pritiskajo na vas. Zapomnite si: z vami ni nič narobe!

Neupravičeno vas obsojajo, da ste vi inkubator novih mutiranih sevov SARS-CoV-2, ko vam (glede na poročila vrhunskih strokovnjakov) v resnici vaš imunski sistem omogoča odpornost na številne komponente virusov. To vas varuje pred širokim spektrom virusnih sevov in zavira prenašanje virusa na druge.

Imate vse razloge, da zahtevate neodvisne raziskave, ki niso plačane s strani mednarodnih farmacevtskih družb. Vse doslej v osrednjih medijih objavljene in medijsko promovirane študije glede kratkoročne varnosti cepiv in njihove kratkoročne učinkovitosti so plačane, organizirane, usklajevane in podprte od omenjenih profitno usmerjenih farmacevtskih družb; nobeni podatki iz neodvisnih študij, ki so jih izpeljali znanstveniki, ki niti posredno niti neposredno ne delajo za omenjene profitne družbe, niso našle proste poti v javnost.

Imate prav, da dvomite v neoporečnost preliminarnih študij o delovanju cepiv. Zaključki o domnevnih visokih vrednostih t.i. relativne učinkovitosti cepiv (RRR – relative risk reduction) se naslanjajo na podatke iz maloštevilnih ohlapno definiranih primerov “okužb”. Ravno tako ne moremo reči, da gre pri teh preliminarnih študijah za slepe študije, ker ljudje, ki so v teh študijah prostovoljcem aplicirali cepivo, priznavajo, da so bodisi vedeli ali pa zlahka uganili, ali so prostovoljcem vbrizgali cepivo ali placebo. To preprosto ni sprejemljiva znanstvena metodologija raziskovanja učinkovitosti cepiv.

Pravilno ravnate, ko zahtevate soočanje različnih znanstvenih mnenj. Tako kot v naravi tudi med nami potrebujemo raznolikost – informacij in interpretacij. In v tem trenutku to pogrešamo. Z izbiro, da se ne cepite, ohranjate prostor za razumnost, transparentnost in odgovornost, ki se bodo prej ali slej povrnile v družbo. In da, pravo vprašanje je: če se odpovemo ingerenci nad svojim telesom, kaj nam potem še ostane?

Ne pustite se ustrahovati. Ste trpežni, imate integriteto in ste vztrajni. Povezujete se v svojih skupnostih, planirate podporo drug drugemu, se zavzemate za odgovornost v znanosti in za svobodo govora – vse to so lastnosti, ki so nujne za družben napredek.

Spodaj podpisani in OCLA skupina smo le eni izmed mnogih, ki vas podpiramo.

  • Angela Durante, PhD
  • Denis Rancourt, PhD
  • Claus Rinner, PhD
  • Laurent Leduc, PhD
  • Donald Welsh, PhD
  • John Zwaagstra, PhD
  • Jan Vrbik, PhD
  • Valentina Capurri, PhD

Opomba: to pismo je bilo na široko deljeno na internetu in prevedeno v več jezikov: albanščino, češčino, estonščino, francoščino, nemščino, italijanščino, norveščino, portugalščino, ruščino, španščino, slovenščino in tajščino.

Delite naprej ...

Podobne objave